Átadták a megújult Európa Ligetet az I. kerületben

2017.11.20. 12:53

A Budavári Önkormányzat saját forrásból újította meg az évek óta romosan álló Európa Ligetet. A Bécsi kapu mellett található park, ami egy remek találkozási pont, ezentúl a kerületi iskoláknak és az itt élőknek ad sportolási lehetőséget.

A munkálatok során a sportpálya teljes felújításon esett át. A mai kor elvárásainak megfelelő öntött gumi burkolatot, új focikaput és kosárlabdapalánkot kapott és megújult a kerítés is. Az új megvilágítás mellett elektromos beléptetőrendszerrel szerelték fel sportpályát. A jövőben előzetes regisztráció után, az önkormányzattól kapott kóddal juthatnak be a sportolni vágyók. A pálya mellet egy új, kültéri fittneszpark is létesült, evezőpaddal, húzódzkodóval, derék- és csípőformáló, gyalogló és hasizomerősítő gépekkel.

Új mészkőtáblák kerültek az Európa Ligetben található 31 európai főváros fája elé. Ezek jelzik, hogy a növényeket mely város polgármestere ültette el még 1972. szeptember 4-én, a főváros centenáriuma alkalmából rendezett kongresszus idején. A park bejáratánál pedig egy új információs kőtábla jelzi az arra járóknak az Európa Liget elnevezést. A Budavári Önkormányzat a hagyományokhoz híven a kőtáblákat és a szobrok környékét grafitivédelemmel látta el.

A 131, 5 millió forintos beruházás költségeit a Budavári Önkormányzat fedezte.

A sportpálya használatáról és a beruházásról bővebben a http://europaliget.hu oldalon olvashat.

 

Budapest, 2017. november 20.