Bölcsődei újranyitás 2020

Kedves Szülők!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelete - az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről – mentén a Budavári Önkormányzat Egyesített Bölcsődéje 2020. június 2-tól ismét megnyitja kapuit. Mindhárom telephelyen a megszokott közegben várjuk a gyermekeket. 

A bölcsődék felkészültek a gyermekek fogadására. A fertőtlenítő takarításokat nyitás előtt is elvégeztük. Figyelembe véve a rendeleteket, az NNK-, a szakmai módszertani szervezet iránymutatásait elkészítettünk egy olyan Házirend kiegészítést, mely segíti a jelenlegi járványügyi helyzetben az ellátást; tartalmazza a legszükségesebb óvó-, védő intézkedéseket. Ezt a rendkívüli helyzetben használt kommunikációs csatornánkon, elektronikusan juttatjuk el Önöknek.

Kollégáim felkészülten, a lehető legnagyobb rugalmassággal várják vissza a csoportokba a gyermekeket. Mint mindig a bölcsődei ellátásban, most is elengedhetetlen a fokozatosság. Hogyan segíthetik a gyermekeket a visszailleszkedésben?

  • A bölcsődei tartózkodás időtartamát, ha lehet fokozatosan emeljék.
  • A bölcsődés korú gyermekek számára a legfontosabb a kiszámítható, állandó, de rugalmas napirend. Segítheti a visszatérést, ha a nyitás előtti napokban már a bölcsődei napirendhez hasonló napi rutint alakítanak ki. 
  • Beszélgessenek sokat; meséljenek a bölcsődéről, a kisgyermeknevelőkről a gyermeknek.
  • A rendkívüli helyzet alatt elektronikusan kiküldött „Ajánlók” felhasználását javaslom a közös időtöltéshez, melynek keretében a bölcsődei élet is szóba kerülhet.
  • Bár a bölcsődei beiratkozáshoz készítettük egy-egy kisfilmet a bölcsődékről; ajánlom az Önök figyelmébe is. A gyermekkel közösen megtekintve segítheti a bölcsődei mindennapok felelevenítését. A kisfilmek www.budavar.hu oldalon a Hírek fül alatt elhelyezett, „Bölcsődei beiratkozás 2002/2021” c. bejegyzéshez kapcsolódóan találják: http://www.budavar.hu/hirek/page/2?

    Kollégáimmal együtt, nagyon várjuk már a találkozást!

    Koppány Ivett, intézményvezető