LÁSSA ÖN IS VENDÉGÜL BEETHOVENT!

2017.11.17. 15:06

HÁZIMUZSIKA ÉS SZALONZENE A BEETHOVEN BUDÁN 2018 FESZTIVÁLON!

A XIX. század elején a zenei élet helyszínei szinte kizárólag a főúri rezidenciák voltak. A fiatal Beethoven nemcsak a bécsi szalonok, de a magyar főúri kastélyok gyakori vendége is volt. A század második felében kibontakozott a mai értelemben vett hangversenyélet, ám a koncertek legtöbbje a polgári zenei szalonokban továbbra is zárt körben folyt. Itt műkedvelő és hivatásos zenészek egyaránt felléptek. A kor jellegzetességéhez tartozott az intenzív házi­ muzsikálás, és a kamarazenélés. Nem volt éles határ házi zenélés és hangverseny közt, adott esetben a hallgatóság egyik-másik tagja is beléphetett a közös zenélésbe. Ezt a hagyományt, Beethoven korának hangulatát kívánja feleleveníteni a 19. Beethoven Budán Fesztivál.
A Budavári Önkormányzat 2018 tavaszán a koncertek mellett házi muzsikálásokat is szervez. A tervek szerint fiatal zenészek és ismert művészek játszanak majd a kerületi lakásokban délutánonként. Legyen Ön is részese és alakítója a fesztivál programjának, lássa Ön is vendégül Beethovent!
Várjuk azoknak a jelentkezését, akik szívesen befogadják otthonukba a házi koncerteket a Beethoven Budán 2018 Fesztivál alatt, május 1-7. között. Előnyt jelent, ha lakásban van használható zongora vagy pianínó.
Ha pedig ön amatőr vagy profi zenész, és szívesen csatlakozna a Fesztivál ideje alatt a Beethoven korát idéző házi muzsikálásokhoz, örömmel adunk hírt a www.beethovenbudan.hu honlapon saját szervezésű házi koncertjéről.
A házi muzsikálások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek,a lakások befogadóképességének megfelelően szervezzük majd a közönséget.
Jelentkezni az beethovenbudan@budavar.hu e-mail címen lehet január 25-ig.