Tájékoztató a MÁV éjszakai munkavégzéséről

Tisztelt I. kerületi Polgárok!

A MÁV Zrt. arról tájékoztatta a Budavári Önkormányzatot, hogy 2019. május 6. és 9. között, időnként nagyobb zajjal járó, éjszakai karbantartási tevékenységet végez a Déli pályaudvar területén.

A korábbi terveikben ezek hét egész éjszakát átívelő, több órán át erős zajhatással járó munkálatok lettek volna, azonban az önkormányzat elfogadhatatlannak tartotta a teljes pihenési időszakban történő, zajos éjjeli munkavégzést. A Déli pályaudvar nappali vasúti forgalmának zavartalan működése miatt azonban bizonyos karbantartási munkákat kizárólag éjszaka tud a MÁV elvégezni. Hosszas tárgyalások után sikerült elérni, hogy a munkálatokat az eredetileg tervezett hét napról négy napra csökkentsék, és a várhatóan jelentősebb zajkibocsátással járó tevékenységeket az éjszakai munkavégzés során legfeljebb 30 percig végezzék egy-egy lakókörzet közelében.

A MÁV tájékoztatása szerint az éjszakai munkavégzés az alábbi négy napon, illetve helyszíneken zajlik:

Május 6. (hétfő) 22.00 óra és hajnali 05.00 óra között

Az időszakban helyszínenként legfeljebb ½ - ½ óra időtartamban furatjavítás lesz benzinmotoros gépekkel az alábbi három terület közelében: Avar utca - Csörsz utca; Mészáros utca - Aladár utca környezete; Márvány utcai híd alatt és a Kuny Domokos utca környékén.


Május 7. (kedd) 22.00 óra és hajnali 05.00 óra között
Az időszakban legfeljebb ½ - ½ óra időtartamban furatjavítás lesz benzinmotoros gépekkel az Avar utca - Csörsz utca, illetve a Mészáros utca - Aladár utca környezetében; kitérőalkatrész-csere benzinmotoros gépekkel és sínhegesztés az Avar utca mellett a Csörsz utca és a Táltos utca között, valamint kitérőszabályozás vasúti nagygéppel a Márvány utcai híd alatt.


Május 8. (szerda) 22.00 óra és hajnali 05.00 óra között
Az időszakban ½ - ½ óra időtartamban sínhegesztés lesz a Táltos utca környékén, valamint kitérőszabályozás vasúti nagygéppel a Kuny Domonkos utca környékén.


Május 9. (csütörtök) 22.00 óra és hajnali 05.00 óra között
Az időszakban ½ - ½ óra időtartamban kitérőszabályozás lesz vasúti nagygéppel az alábbi három terület közelében: Avar utca - Csörsz utca; Mészáros utca - Aladár utca környezete, valamint a Táltos utca környéke

Kérjük, hogy amennyiben úgy tapasztalja, hogy a munkálatok idején a kifejezetten zajos munkavégzés az egyes területeken meghaladja a 30 percet, vagy a MÁV Zrt. a fent jelzett időkorláton túl végzi a karbantartási munkát, jelezze az hivatal@budavar.hu email címen.
Köszönjük együttműködését és türelmét!