Őszi Környezettudatossági Program
Újra itt a népszerű Őszi Környezettudatossági Program - Három ütemben szállítják el a faleveleket, gallyakat, kisebb ágakat

Újra itt a népszerű Őszi Környezettudatossági Program – Három ütemben szállítják el a faleveleket, gallyakat, kisebb ágakat

 

Ingyen gyűjti össze az önkormányzat a zöldhulladékot

 

A Budavári Önkormányzat idén ősszel is meghirdeti a népszerű és ingyenes Környezettudatossági Programot. Novembertől decemberig három ütemben, térítésmentesen elszállítják a kertekben összegyűlt zöldhulladékot, avart, gallyakat, vastagabb ágakat, bokrokról lenyírt gallyakat, majd együttesen komposztálják.

Sok helyen – elsősorban a kisebb udvarokban, társasházak közös kertjében – nem mindig valósítható meg a komposztálás, az avar égetése pedig tilos. Éppen ezért a Budavári Önkormányzat újra Környezettudatossági Programot hirdet az őszi lombhullás időszakában: a kertekben összegyűlt zöldhulladékot, avart, gallyakat, vastagabb ágakat, bokrokról lenyírt gallyakat térítésmentesen elszállíttatják és együttesen komposztálják. Az november 11-től december elejéig tartó program során az önkormányzat által megbízott cég előre meghatározott időpontokban szállítja el egy-egy területről az ingatlanok elé kihelyezett fanyesedéket, ágakat, és a zsákokba (papír- vagy szemeteszsák) összegyűjtött avart és más zöldhulladékot. (A kihelyezés és az elszállítás időpontját lásd a mellékelt táblázatban.)

Nincs szükség előzetes regisztrációra vagy bejelentkezésre, elegendő csak kikészíteni a megjelölt időpontra a zöldhulladékot, amelyet térítésmentesen elszállítanak. A programra három ütemben kerül sor, azaz a szállítást végző cég szakemberei egy-egy területre három alkalommal térnek vissza az ősz folyamán.

Figyelem!

Első alkalommal bármilyen zsákban kihelyezhető a hulladék, nem szükséges erre a célra lebomló zsákot vagy úgynevezett FKF-zsákot, zöld-zsákot vásárolni. A felhasználás előtt ugyanis kiürítik a zsákokat, így azok nem kerülnek bele a komposztba. A cég munkatársai igény szerint a helyszínen hagynak zsákot, így a következő időpontban már azokban készíthető össze az avar.  A vastagabb faágakat nem kell zsákba helyezni, de kérjük, azokat úgy tegyék ki az ingatlanok elé, hogy ne zavarják a közlekedést.

Fontos!

Az elszállítani kívánt zöldhulladék közé ne keverjenek háztartási hulladékot vagy más hulladékot, mert akkor a zsákot nem szállítják el.

  • ütemterv 2019 ősz.pdf
  • ütemterv 2019 ősz.xlsx