Világháborús bombát hatástalanítottak a Krisztina téren

2017.10.03. 13:38

Szakszerűen és gyorsan dolgozott a Magyar Honvédség Tűzszerész Ezrede október 2-án, hétfőn este az I. kerületben. A Budavári Önkormányzat vezetése ezúton is köszöni a gyors és profi munkájukat a tűzszerészeknek, akik a világháborús bomba hatástalanítása mellett a helyszín zárásában, a lakosság tájékoztatásában és kitelepítésében is részt vettek.

A Krisztina téri plébánia udvarán egy 100 kilogrammos orosz repeszromboló bombát találtak földmunkák közben. A tűzszerészek azonnal lezárták a területet és a Katasztrófavédelemmel illetve a Budavári Önkormányzat szakembereivel közösen kiürítették a környező iskolákat, lakóházakat és a Farkas Edith Szeretetotthont is. A Budavári Önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központtól rendelt fűtött buszokkal szállította át a Petőfi Sándor Gimnáziumba az otthon lakóit, ahol a lakosságnak is kialakítottak befogadó állomást.
A katonák a bomba gyújtószerkezetét a helyszínen megsemmisítették, a bombatestet pedig a honvédség központi gyűjtőhelyére szállították. Este már mindenki visszatérhetett az otthonába.