Képviselő-testület 2010-2014.

dr. Apagyi Barnabás

dr. Apagyi Barnabás
dr. Apagyi Barnabás

1946-ban születtem Budapesten. Fizikus-csillagász diplomámat az ELTE-n szereztem 1969-ben. Azóta megszakítás nélkül a Műegyetemen dolgozom, jelenleg egyetemi docensként. A Magyar Tudományos Akadémia doktora és a Professzorok Batthyány Köre tagja vagyok. Kutatási-oktatási területem az atomfizika, kvantumfizika. Nemzetközi együttműködésben folytatott kutatásaim révén szinte az egész világot bejártam.
Családommal több mint húsz éve élünk a Várban. Önkormányzati képviselőként legfontosabb célom, hogy a Budavári Lakosok Szövetségével karöltve elősegítsem a Várban élők helyzetének javítását, problémáik megoldását. Nagy öröm számomra, hogy 2007. novemberében elindult az a BKV-buszjárat, amely óránként egyszer meghosszabbított útvonalon, a Fény utcai piacig közlekedik, segítve ezzela Várban élők bevásárlását. Fontosnak tartom, hogy a világörökség részét képező Várnegyed történelméhez méltó állapotban legyen, turisztikai vonzerején túl a mai kor igényeinek megfelelően megőrizze polgárnegyed jellegét.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: dr. Apagyi Barnabás
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság; Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap utolsó kedd 18-19 óra helye: Kapisztrán tér 1. II. emelet, Képviselői szoba
4. Elérhetőség: apagyi.barnabas@budavar.hu


Dávid Klára

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Dávid Klára
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság; Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap utolsó péntek 15-16 óra, helye: 1013 Bp. Krisztina tér 1.
4. Elérhetőség: david.klara@budavar.hu


Horváth Csilla


Horváth Csilla
Horváth Csilla


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Horváth Csilla
2. Bizottsági tagság: Egészségügyi és Szociális Bizottság
3. Fogadóóra:
4. Elérhetőség: horvath.csilla@budavar.hu


Horváth Orsolya

Horváth Orsolya
Horváth Orsolya
1956-ban születtem a Vár oldalában, a Logodi utcában. 1974-ben érettségiztem a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, majd a Református teológiai Akadémiára, ezzel párhuzamosan az ELTE Bölcsészkar művészettörténet szakára jártam. Az előbbin 1980-ban, az ELTE-n 1981-ben szereztem diplomát. Jelenleg egy biztosító társaság területi referenseként dolgozom. Férjem, Maczó Gyula a Budai Református Egyházközségben dolgozik. Három iskoláskorú gyermekünk van. A Fidesz munkájába 2002-ben kapcsolódtam be. Családanyaként nagyon fontosnak tartom a természeti környezet, a Horváth kert, a Tabán és a Naphegy tér megóvását. Szeretném megvédeni környezetünket az ide nem illő beépítésektől. Támogatom a társasház-felújítási programot, a falfirkák eltüntetését. Céljaim között szerepel a Naphegyen a sebességkorlátozás érvényesítése, mert ez egyformán javítaná biztonságunkat és környezetünk minőségét. Szívesen foglalkoznék az önkormányzat és a történelmi egyházak kapcsolataival.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Horváth Orsolya
2. Bizottsági tagság: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság; Egészségügyi és Szociális Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első csütörtök 17 órától, helye: 1015 Bp. Hattyú u. 16. (Idősek klubja)
4. Elérhetőség: horvath.orsolya@budavar.hu

Iványi Tibor

Tanár vagyok, az egyetem elvégzése óta a kerületben dolgozom. Harmincnyolc éve tanítok a Petőfi Gimnáziumban, a Pro Scola kitüntetés birtokosa vagyok, amely elismerést a tantestület titkos szavazatai alapján adományozzák. 2001-ben az a megtiszteltetés ért, hogy munkámért a kerületi képviselő-testület Virág Benedek Díjjal tüntetett ki. 1994 óta tevékenykedem önkormányzati képviselőként. Az első ciklus óta dolgozom a Kulturális és Oktatási Bizottságban, a második ciklusban tettem a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságnak is tagja. Így hétről-hétre találkozom a kerületi óvodák, iskolák, társasházak gondjaival és a környezetvédelem megoldandó problémáival. Hivatásomból adódik, hogy önkormányzati képviselőként is igyekszem mindent megtenni a büszkén vállalt „iskolakerület" cím megőrzéséért. Hiszem, hogy rohanó, technikai vívmányokkal teli korunkban is kizárólag a „kiművelt emberfők" lehetnek a jövő igazi zálogai.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Iványi Tibor
2. Bizottsági tagság: Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra minden hónap utolsó péntek 15-16 óra helye: 1013 Bp. Krisztina tér 1.
4. Elérhetőség: ivanyi.tibor@budavar.hu

dr. Jeney Jánosné

dr. Jeney Jánosné
dr. Jeney Jánosné
1953. május 8-án született Jászberényben. Férjezett, egy felnőtt lánya van.

Huszonöt éve lakik családjával a Vízivárosban, a Csalogány utcában.

1972-ben érettségizett, egy évvel később egészségügyi szakasszisztens képesítést szerzett. 1972-1983 között a Szolnok megyei egészségügyi szolgálatnál asszisztensként dolgozott. Ezt követően Budapestre költözött családjával és a Számítástechnikai Kutató Intézet főigazgatói titkárságán dolgozott rendezvény szervezőként (a mai Alkotmánybíróság épületében). 1991-ben felsőfokú reklám szakképesítést szerzett, tizenkét évig az OTP Bank Alagút utcai fiókjának marketing főmunkatársa volt. 1999-től át az államigazgatásban helyezkedett el: a Fővárosi és Pest Megyei Földművelésügyi Hivatal Ellenőrzési és Monitoring Osztályán ellenőrzési főfelügyelő, majd a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal munkatársa. 2004 óta ismét az OTP Bankban dolgozik, a bank Pénzügyi Főosztályának Betét-adminisztrációs Back-Office Osztályán.
2002 óta segíti a Fidesz munkáját és törekvéseit. 2005-ben lett tagja a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségnek, 2006-ban Budavár önkormányzati képviselőjének választották (7. vk). Az elmúlt négy évben az államigazgatásban és a pénzügyi területen szerzett tapasztalatait az önkormányzat Pénzügyi és Népjóléti Bizottságának tagjaként igyekezett kamatoztatni. A 2010. önkormányzati választásokon ismét egyéni önkormányzati képviselői mandátumot szerzett, 2010. október 15-én a képviselő-testület alpolgármesterré választotta. Az önkormányzat társadalmi kapcsolatainak ápolására kapott felkérést.


Képviselő testületi tag, alpolgármester adatai
1. Név: dr. Jeney Jánosné
2. Bizottsági tagság: -
3. Fogadóóra: előzetes bejelentkezés alapján, tel.: 458-3012
4. Elérhetőség: jeney.janosne@budavar.hu


Király Kornél

Király Kornél
Király Kornél

1972-ben születtem Budapesten. Édesanyám nyugdíjas, egykor röntgenasszisztens, néhai édesapám operatőr. 14 éve vállalkozóként dolgozom, működési területem: mérnöki tervek számítógépes adatfeldolgozása és digitalizálása, adatrögzítés, marketing-stratégia készítése cégek számára. Első diplomámat a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátói Főiskolán szereztem marketing-reklám szakon, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának hallgatója vagyok. Szabadidőmben olvasok, az antikváriumokat járom (gyűjteményemből hiányzó könyvek után kutatva), az ország műemlék épületeit – várakat, kastélyokat, templomokat, falvakat – fényképezem. Sokat utazom, de néha régi hobbimnak „hódolok” és basszusgitározom, vagy zongorázom. A képviselő-testületnek 2002 óta vagyok tagja, mint megválasztott képviselő. Az elmúlt 6 évben sikerült elérni a Corvin tér felújításának befejezését, a társasház-felújítási támogatás megtartását és hatékonyabbá szervezését, valamint az első budapesti Batthyány-szobor felállítását. A jelenlegi ciklusban (is) a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, továbbá a Közigazgatási Bizottság tagjaként tevékenykedem. Képviselőként célom a kerület műemlékeinek megóvása, ezen belül is a Batthyány tér barokk képének teljes visszaállítása, a Várhegy-Polgárváros teljes műemléki restaurálása továbbá a felső és alsó rakpart rendezése.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Király Kornél
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság; Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első szerda 17-18 óra helye: Idősek klubja, Fő u. 31. (előzetes telefonos bejelentkezés alapján a 06-20-557-3110 számon)
4. Elérhetőség: kiraly.peter.kornel@budavar.hu

Kovács György

Kovács György
Kovács György
Budapesten születtem 1951-ben. Az általános iskola után a Madách Imre Gimnáziumban érettségiztem. Már akkor is érdekelt a filmművészet, ezen belül a filmforgatás és operatőri munka, ezért a MAFILM-nél helyezkedtem el. A szakmai ranglétrát végigjárva fahrtmester, segédoperatőr majd kameramann lettem. A Filmművészeti Főiskolát Bécsben és Budapesten végeztem. Több dokumentumfilmet rendeztem, többek között a kerület irodalmi hagyományairól is, amelyeket a Duna tévében mutattak be. 1980-ban költöztünk az I. kerületbe, és azóta is itt lakom. Szorosan kötődöm a Budai Református Gyülekezethez, amelynek tagja vagyok. Képviselőként sokat foglalkozom a kerület kulturális életével. Munkám során arra törekszem, hogy környezetünket, a szép Krisztinavárost minden korosztály számára nyugodt, biztonságos lakóhellyé alakítsuk. Ehhez várom javaslataikat, segítségüket.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Kovács György
2. Bizottsági tagság: Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első kedd 16 órától, helye: 1013. Budapest, Roham u. 7. Idősek Napköziotthona
4. Elérhetőség: kovacs.gyorgy@budavar.hu


Miseje Balázs

Miseje Balázs
Miseje Balázs
1973. november 3-án születtem Budapesten. Édesapám ismert nyomdász, édesanyám nyelvtanár, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Idegen Nyelvi Lektorátusának vezetője. Orsolya nővérem a Heim Pál gyermekkórházban aneszteziológus. 2002-ben nősültem, feleségem a SOTE főiskolai karán végzett, boldog házasságban neveljük 2 gyermekünket. Az I. kerületben 1985 óta élek.
Az esztergomi Temesvári Pelbárt ferences gimnáziumban érettségiztem, majd az olaszországi Urbinóban jártam egyetemre, ahol modern olasz irodalomról, az olasz nyelv történetéről és dialektusairól tanultam. Ezután a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, kommunikáció (újságíró szakirány) és olasz szakon folytattam a tanulmányaimat, itt szereztem meg a diplomáimat is 2001-ben.
Ezt követően édesapám kérésére és nagy örömére nyomdába mentem dolgozni, két év alatt voltam segédmunkás, montírozó, gépmestertanuló, majd elkezdtem megrendelőket keresni és a nyomda kereskedelmi részlegén dolgozni, jelenleg is ebben a munkakörben tevékenykedem. A nyomda mellett négy évig a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen megbízott oktatóként olaszt is tanítottam, középfokú nyelvvizsgára készítettem fel a diákokat.
Mindannyian érezhetjük, hogy a városlakók, így köztünk első kerületiek között is növekszik az elidegenedés, a közöny. A lakosság egymás és egymás problémái iránt is érzéketlen, de közvetlen környezete iránt is alig fogékony, szinte teljesen immunis. Reményeim szerint a folyamat azonban megállítható. Kerületünk adottságai kiválóak, mindannyiunk feladata, hogy védjük és fejlesszük is értékeinket. Mindennapi életünket, lelkiállapotunkat nagyban meghatározza a közvetlen környezetünk milyensége, ezért fontosnak tartom, hogy mindannyian kulturált környezetben élhessünk, ahol rendezettek a terek, az utak, a parkok, ahol mindenki otthon érezheti magát.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Miseje Balázs
2. Bizottsági tagság: Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első kedd 16-18 óráig előzetes telefonos bejelentkezés alapján a 06-70-947-0418 számon
4. Elérhetőség: miseje.balazs@budavar.huOrczy Antal

Orczy Antal
Orczy Antal
Budapesten születtem 1957-ben. 4 gyermek édesapja, 3 unoka nagypapája vagyok. Az Eötvös József Gimnáziumot, a Forgalmi Tiszti Főiskolát, és a Környezetvédelmi Hidrotechnológiát is munka és család mellett végeztem el. Családommal a Gellérthegyen élünk, a párom családjában már harmadik generáció óta ugyanazon a helyen. A 2002-es Kossuth téri nagygyűlés után csatlakoztam a Fideszhez. 2005-ben megválasztottak a Fidesz I. kerületi elnökségének tagjává.
A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként a városüzemeltetési és környezetvédelemi kérdésekkel foglalkozom. Az elmúlt két esztendőben olyan programokat sikerült megvalósítani, mint például a fásítási program, a szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítása és elkészültek a gellérthegyi játszótér tervei is.
A Gellérthegy a világörökség része, lakóterület, zöldövezet. Képviselőként arra törekszem, hogy az ország számára fontos turizmus ne terhelje az itt élőket, ne zavarja nyugalmukat és ne rontsa a környék tiszta levegőjét. Hiszek abban, hogy a Gellérthegy problémáit az itt élőkkel közösen kell megoldanunk.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Orczy Antal
2. Bizottsági tagság: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első hétfő 18-19 óráig, helye: Uránia Csillagvizsgáló 1016 Bp. Sánc u. 3/b.
4. Elérhetőség: orczy.antal@budavar.hu

dr. Patthy Szabolcs

dr. Patthy Szabolcs
dr. Patthy Szabolcs
38 éve élek a kerületben. Vezetőként dolgozom egy gyógyszercég marketing osztályán. Családommal évek óta részt veszünk a Krisztinavárosi plébánia életében, gyermekeim is ministrálnak, és az itteni cserkészcsapat lelkes tagjai. Szüleim és testvéreim is a kerületben élnek, dolgoznak, így szabadidőnket is itt töltjük, és a „nagycsaládi" összejöveteleinket is a Krisztinavárosban tartjuk. Számunkra ez nemcsak egy városrész, hanem emberi és családi történelmünk alakítója, színhelye is - amelynek minden pontjához személyes emlékek fűznek. Célom, hogy a KDNP tagjaként hatékonyan, és az erkölcsi normákat szem előtt tartva lépjek fel a körzetemben lakók érdekében. Hiszem, hogy a versenyszférában szerzett tapasztalataimat sikeresen kamatoztathatom a pályázati támogatások megszerzésében, a pénzügyi források optimális elosztásában. Ezek hozzájárulhatnak szeretett Krisztinavárosom további fejlődéséhez.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: dr. Patthy Szabolcs,
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság
3. Fogadóóra: előzetes telefonos bejelentkezés alapján, tel.: 06-30-456-7967
4. Elérhetőség: patthy.szabolcs@budavar.huTímár Gyula

Tímár Gyula
Tímár Gyula
Békés megyében, Füzesgyarmaton születtem 1950-ben.
Családi állapotom: nős.
Végzettségem okleveles közgazda.
Két gyermekünkkel a Batthyány utca 48 szám alatt lakunk.

Egész életemben gazdasági területen dolgoztam ( építőiparban, távközlésben és közigazgatásban). Önkormányzati szakmai tapasztalatomat Vecsésen és Budapest XIX. ker. Önkormányzatnál szereztem.
2001-ben kerültem a Pest megyei Területi Államháztartási Hivatalhoz, ahol jogutódainál azóta is osztályvezetőként dolgozom.
Életem fontos része a hit; római katolikusként a Mátyás templom egyházközségéhez tartozunk. Családommal aktívan rész veszünk az ott folyó közösségi életben is, ezen felül tagja vagyok a Pasztorális Tanács-nak.
Aktív polgári körösként 2006-ban örömmel fogadtam el a Budapest I. kerületi FIDESZ-KDNP felkérését, hogy önkormányzati képviselőként munkámmal segítsem a Vízivárosban élők gondjainak a megoldását.
2006-2010 között a Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Képviselő Testület tagjaként, mint a Pénzügyi Bizottság elnöke tapasztalataimmal az önkormányzat gazdasági tevékenységét segítettem az egyre nehezebb gazdálkodási körülmények között.
2010-2014 között a Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság elnökeként igyekszem úgy végezni a munkát, hogy továbbra se kelljen felélnünk a jövőnket, folytatódhasson a kiegyensúlyozott gazdálkodáson alapuló sikeres városfejlesztés.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Tímár Gyula
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első szerda 17-18 óráig helye: Várnegyed Galéria (1015 Bp. Batthyány u. 67.)
4. Elérhetőség: timar.gyula@budavar.hu

Váradiné Naszályi Márta

 1970-ben születtem Budapesten, az I. kerületben. Apám villamosmérnök, nyomdaipari szakember, főiskolai adjunktus volt és haláláig anyám volt a kerületi közjegyző. Férjemmel és két kisfiammal a Vízivárosban élünk, és jól érezzük itt magunkat.
A Kosciuszko Tádé utcai Általános Iskolába jártam, majd a Szentendrei Ferences Gimnáziumban érettségiztem. Okleveles táj- és kertépítész mérnöki végzettségemet a Kertészeti Egyetemen szereztem. Elvégeztem az építészmérnöki szakot az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán. Szeretek tanulni, ezért ezek mellett pszichodráma vezető, bibliodráma vezető, EU pályázatíró végzettségem is van. Jelenleg pénzügyi és számviteli valamint projektmenedzseri képzésen veszek részt.
Diplomám megszerzése után hat évig dolgoztam tervező mérnökként a Főkertnél, majd építésvezetőként és projektmenedzserként építőipari cégeknél.
Éveken át gyerekekkel és fiatalokkal foglalkoztam a Kövi Szűz Mária katolikus plébánián, több, mint tíz éve hitoktatok a békásmegyeri evangélikus templomban. Titkára vagyok társadalmi munkában a Magyar Bibliodráma Egyesületnek. Bibliodráma és pszichodráma alkalmakat, kongresszusokat szervezek, vezetek.
A rendszerváltással együtt lettem nagykorú. Az otthonról hozott vitakészséggel és a gondolkodó emberekbe vetett hittel izgultam végig először a rendszerváltást, majd azóta minden választást.
Nagyon fontos számomra a felelős és bölcs állampolgári részvétel a kerületi döntésekben. Képviselőként szeretnék azért dolgozni, hogy az ökológiai tudatosság minél inkább előtérbe kerüljön, kerületünk környezeti minősége, az itt élők egészséges életre való esélye jelentősen javuljon. Mélyen hiszek a társadalmi sokszínűségben és a különböző vélemények, érvek egyeztetése során megszülető megoldásokban, az együttműködésben.


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Váradiné Naszályi Márta
2. Bizottsági tagság: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság; Egészségügyi és Szociális Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap negyedik keddjén 17-18 között a Zöld LáMPás Klubban (1027 Budapest, Margit krt. 11.), ezen kívül alkalmanként kihelyezett helyszíneken valamint külön egyeztetés alapján is.
Elérhetőség: 06-20/579-1373, varadine@budavar.hu, v.naszalyi.marta@lehetmas.hu

Vecsey András

Vecsey András
Vecsey András


Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Vecsey András
2. Bizottsági tagság: Egészségügyi és Szociális Bizottság
3. Fogadóóra: minden páros hónap első hétfő 17-18 óráig, helye: Tabáni Múzeum, 1013 Bp. Döbrentei u. 9.
4. Elérhetőség: vecsey.andras@budavar.hu Mobil: 20/914-82-89 Lakás/fax: 355-92-51