Link: http://www.budavar.hu/hirek/pneumovax-23-vedooltas-tamogatas-

Koronavírus

Pneumovax 23 védőoltás támogatás

Tisztelt Ügyfeleink!

A Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete 65/2020. (VII. 16.) önkormányzati határozatával úgy döntött, hogy megkezdi a COVID-19 vírus második hullámára való felkészülést.

A felkészülés keretében a Budavári Önkormányzat a Pneumovax 23 védőoltás minél szélesebb körű beadásának elősegítése céljából a védőoltás igénybevételéhez az alábbi feltételeknek történő megfelelés esetén 2020. szeptember 10. napjától 2021. március 31. napjáig, azonban legfeljebb az e célból elkülönített költségvetési keret kimerítéséig vissza nem térítendő pénzügyi támogatást biztosít, egyedi támogatási kérelem alapján.

A védőoltás árának 100 % -os visszatérítését igényelhetik:

A védőoltás árának 50 %-os visszatérítését igényelhetik:

A feltételeknek való megfelelés esetén sem nyújtható támogatás annak, aki a védőoltás beadását megelőző 5 éven belül pneumococcus elleni védőoltásban már részesült. Erről a tényről a támogatást igénylő a támogatási kérelem benyújtása során nyilatkozik.

 Az igénylés menete

A háziorvos felírja a Pneumovax 23 védőoltást.

A recept kiváltásakor a támogatást igénylő saját nevére szóló ÁFÁ-s számlát szükséges kérni.

Adassa be az oltást. Az oltás beadásának megtörténtét a kérelem-nyomtatvány megfelelő pontjának kitöltésével, aláírásával és lepecsételésével az oltás beadására jogosult orvos igazolja.

Nyújtsa be a hiánytalanul kitöltött kérelem-nyomtatványt az alábbi csatolmányokkal a Budavári Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájának egyikében. (A nyomtatványokat ehhez a bejegyzéshez csatoltan, a honlapunkról is letölthetők.)

A krónikus betegség fennállását a kérelem-nyomtatványon a háziorvos igazolja. Az oltás beadásának megtörténtét a kérelem-nyomtatvány megfelelő pontjának kitöltésével, aláírásával és lepecsételésével az oltás beadására jogosult orvos igazolja.

A támogatási kérelemhez csatolni szükséges: