Aljegyző álláspályázat

Budapest Főváros I. kerület Budavári Önkormányzat Polgármestere

pályázatot hirdet

aljegyző

munkakör betöltésére

Feladatkör:

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 81. § (2)-(3) bekezdése alapján a jegyző helyettesítése, továbbá a jegyző által meghatározott feladatok ellátása.

 

Alkalmazási feltételek:

Igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező alapképzési szakon, vagy jogász vagy államtudományi mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel rendelkezik, és legalább három évi közigazgatási gyakorlatot szerzett.

 

Jogi vagy közigazgatási szakvizsgával, vagy a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium által teljeskörűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozat alapján adott mentesítéssel rendelkezik.

 

A polgármester közigazgatási szakvizsgával nem rendelkező pályázót is kinevezhet, feltéve, hogy a kinevezéstől számított egy éven belül a jogi vagy közigazgatási szakvizsgát, vagy a szakvizsga alól a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium által a teljeskörűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozat alapján adott mentesítést megszerzi.

A kötelező jogszabályi feltételeknek való megfelelés.

 

Előnyt jelentő kompetenciák:

 • stratégiai szemléletmód
 • vezetési-szervezési készség
 • döntésképesség
 • motiválás képessége és motiváltság
 • terhelhetőség
 • stressztűrés

Előnyt jelent számunkra, ha önkormányzatoknál illetve hatósági területen legalább 3 év vezetői tapasztalatot szerzett.

Amit kínálunk – illetmény, juttatások, egyéb információk:

Kollégáink illetményét és egyéb juttatásait a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a belső szabályzatok határozzák meg, a hivatalban a köztisztviselői illetményalap 55000 Ft.

A jogszabályban foglaltak szerint egyéni teljesítmény alapján lehetőség van az illetmény eltérítésére, célfeladatok teljesítése esetén az illetményen felül további juttatások elérésére.

A béren kívüli juttatások körét folyamatosan bővítjük, próbaidő alatt is biztosítunk cafeteria juttatást emelt összegben, Budapest közlekedési bérletet fizetünk, mivel a munkahely könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, vagy utazási támogatást fizetünk a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Budapesten kívülről ingázó kollégáinknak.

A munkavégzés helye Budapest egyik legszebb sarkában, a Budai Várnegyedben, exkluzív munkakörnyezetben, patinás épületben (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.).

A Közszolgálati Szabályzat alapján esélyegyenlőségi szempontok figyelembe vételével egyéni munkaidő-kedvezményeket biztosítunk a család és a magánélet, valamint a munka egyensúlyban tartása érdekében.

Fontosnak tartjuk a kollégáink szakmai fejlődését, lehetőséget nyújtunk a proaktív munkavégzésre, további tanulmányok támogatására, és az önképzésre.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • Részletes szakmai önéletrajz a 87/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet 1. melléklete szerinti egységes adattartalommal, a megpályázott pozíció feltüntetésével.
 • Motivációs levél.
 • A munkakör betöltésével kapcsolatos szakmai, vezetői elképzelés.
 • Iskolai végzettséget, szakképzettséget, nyelvismeretet igazoló okiratok másolata.
 • A Kttv. 42. § (1) és (3) bekezdése szerinti, három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány vagy igazolás az igénylésről.
 • A pályázati anyaghoz csatolni szükséges a www.budavar.hu/palyazatok weboldalról letölthető adatkezelési tájékoztató megismerését követően a pályázó által aláírt, az adatkezeléshez szükséges hozzájáruló nyilatkozatokat.

A pályázat benyújtásának határideje:

2020. július 10.

 

A pályázat elbírálásának határideje:

2020. július 22.

 

A pályázat benyújtásának módja:

Postai úton: Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatal címére történő megküldésével (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.), Váradiné Naszályi Márta polgármester részére, zárt borítékban. Kérjük a borítékon feltüntetni: „aljegyzői pályázat”.

 

Személyesen: Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatal részére (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.) zárt borítékban. Kérjük a borítékon feltüntetni: „aljegyzői pályázat”.

 

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt dr. Tarjányi Tamás jegyző nyújt a +36 1 458-3076-os telefonszámon.

 

A koronavírus miatt kialakult helyzetben fokozottan figyeltünk kollégáink egészségére, és továbbra is igyekszünk a személyes találkozókat csökkenteni, ezért az első, az álláspályázattal kapcsolatos beszélgetés internetes videóinterjúval történik.

 

Az aljegyzőt a polgármester nevezi ki határozatlan időre, próbaidő kikötésével. Az aljegyző vonatkozásában az egyéb munkáltatói jogokat a jegyző gyakorolja. A kiíró a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

 

Az állás az elbírálást követően azonnal betölthető.

 

 • Adatkezelési Tájékoztató.pdf
 • kötelezően kitöltendő HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT.pdf
 • választhatóan kitöltendő HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT.pdf