Pályakezdő jogi referens

Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatala jegyzője

 

pályakezdő jogi referens

 

munkakörbe keresi elhivatott új kollégáját.

 

Leendő munkatársunkként lehetőséget kínálunk arra, hogy megismerje és megtanulja az önkormányzatnál felmerülő jogi feladatok teljes spektrumát, így különösen:

  • az önkormányzati rendeletek, közjogi szervezetszabályozó eszközök előkészítést,
  • szerződések előkészítését, jogi véleményezését,
  • a képviselő-testület és bizottságai ülésére készített előterjesztések jogi véleményezését, előterjesztések előkészítését,
  • az önkormányzat és a polgármesteri hivatal peres és nem peres ügyeit, a jogi képviseletet különösen közigazgatási perekben, fizetési meghagyásos eljárásokban, valamint
  • a polgármesteri hivatal szervezeti egységei munkájának jogi segítését.

 

Leendő munkatársunkat 6 hónapos mentorprogrammal segítjük, annak érdekében, hogy a szolgáltató közigazgatás szellemiségében az önkormányzat jogi feladatainak hatékony megoldásait  a megismerje és elsajátítsa. A mentorprogram keretében a mentor – egyebek mellett – a mentorált szakmai céljainak elérése érdekében fejlődési ütemtervet készít a mentorált számára, őt szakmailag irányítja és ellenőrzi, valamint rendszeresen értékeli.

 

Az ideális jelölt rendelkezik jogász szakképzettséggel és pályakezdő, vagy – legalábbis az önkormányzati működéshez szükséges jogi ismeretek tekintetében – pályakezdőnek minősül. Az ideális jelöltnek jó a kapcsolatteremtő készsége, kíválóan kommunikál mind írásban és szóban, valamint nem fél az önálló munkavégzéstől.

 

Kollégáink illetményét és egyéb juttatásait a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a belső szabályzatok határozzák meg, a hivatalban a köztisztviselői illetményalap 55000 Ft.

A jogszabályban foglaltak szerint egyéni teljesítmény alapján lehetőség van az illetmény eltérítésére, célfeladatok teljesítése esetén az illetményen felül további juttatások elérésére.

A béren kívüli juttatások körét folyamatosan bővítjük, próbaidő alatt is biztosítunk cafeteria juttatást emelt összegben, Budapest közlekedési bérletet fizetünk, mivel a munkahely könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, vagy utazási támogatást fizetünk a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Budapesten kívülről ingázó kollégáinknak.

A munkavégzés helye Budapest egyik legszebb sarkában, a Budai Várnegyedben, exkluzív munkakörnyezetben, patinás épületben (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.).

A Közszolgálati Szabályzat alapján esélyegyenlőségi szempontok figyelembe vételével egyéni munkaidő-kedvezményeket biztosítunk a család és a magánélet, valamint a munka egyensúlyban tartása érdekében.

Fontosnak tartjuk a kollégáink szakmai fejlődését, lehetőséget nyújtunk a proaktív munkavégzésre, további tanulmányok támogatására, és az önképzésre.

 

Mit várunk el a pályázótól a pályázat részeként?

Részletes szakmai önéletrajzot a 87/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet 1. melléklete szerinti egységes adattartalommal.

Motivációs levelet, hogy megismerhessük egyéni céljait.

Az iskolai végzettséget, szakképzettséget, nyelvismeretet igazoló okiratainak egyszerű másolatát.

Három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt vagy igazolást az igénylésről.

Kérjük továbbá a pályázaton megjelölni a munkakör megnevezést: „Pályakezdő jogi referens”, valamint a pályázati anyaghoz csatolni szükséges a www.budavar.hu/palyazatok weboldalról letölthető adatkezelési tájékoztató megismerését követően a pályázó által aláírt, az adatkezeléshez szükséges hozzájáruló nyilatkozatot.

 

A pályázat benyújtásának határideje:

2020. augusztus 31.

 

A pályázat benyújtásának módja:

Elektronikus formában: Elektronikus úton Wimmer-Kredon Krisztina részére a wimmer.krisztina@budavar.hu e-mail címen keresztül.

  

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt dr. Bodó Eszter jogtanácsos nyújt a +36 70-379-8680-as telefonszámon.

 

A koronavírus miatt kialakult helyzetben fokozottan figyeltünk kollégáink egészségére, és továbbra is igyekszünk a személyes találkozókat csökkenteni, ezért az első, az álláspályázattal kapcsolatos beszélgetés internetes videóinterjúval történik.

 

Az állás betöltéséről a jegyző dönt. Eredményes pályázat esetén határozatlan idejű, teljes munkaidős köztisztviselői kinevezésre kerül sor három hónap próbaidő kikötésével. Elbírálást követően az új kollégánk azonnal munkába állhat.

 

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a pályázatot eredménytelenné nyilvánításuk, ha nem találjuk meg az ideális jelöltet.

  • Adatkezelési Tájékoztató.pdf
  • kötelezően kitöltendő HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT.pdf
  • választhatóan kitöltendő HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT.pdf