Sajtóközlemény - 2015. augusztus 14.

BUDAPEST I. KERÜLET
BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

84 MILLIÓ FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT A BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAMJÁBÓL A CZAKÓ UTCAI SPORTKÖZPONT ÖLTÖZŐJÉNEK, AZ ISKOLA UTCA 12. SZÁM ALATTI IRODAÉPÜLET ÉS AZ ISKOLA UTCA 16. SZÁM ALATTI GAMESZ IRODAHÁZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉRE.

Európai Uniós pályázati forrásból megkezdődött a Czakó utcai Sportközpont öltözőjének utólagos külső oldali hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje és az épület fűtésének korszerűsítése. A felújítási munkálatok a Nyárbúcsúztató Bál programját nem zavarják.

A GAMESZ iskola utcai épületében szintén utólagos hőszigetelést és a külső nylíászárók cseréjét végzik el. Az Iskola utca 10. szám alatt lévő irodaépületben fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét végzik el.


A beriházások várhatóan őszre, a következő fűtési szezonra elkészülnek.

Az energetikai korszerűsítésekkel jelentősen csökkenthető az intémények energiafogyasztása, amely hozzájárul a takarékos működéshez. Emellett pedig csökken a környezeti terhelés is.

A kerület korábban is jelentős forrásokat nyert már energetikai felújításra. A tavalyi évben közel 180 millió forint pályázati forrásból valósult meg az Iskola utcai bölcsőde, a Lovas úti bölcsőde és óvoda, a Nyárs utcai és a Mészáros utcai óvoda hőszigetelése.

2015. augusztus 14.